Nuffnang Ads

Wednesday, 20 January 2016

Arabian Night

Al kisahnya opis aku ada buat dinner sempena Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC), Majlis Meraikan Persaraan & Meraikan Pelajar Praktikal kat Villa Warisan, JB bulan Disember 2015 yang lepas.  Cantik giler tempat ni..  Tema untuk dinner malam tu, Arabian Night.


Lepas je dapat info pasal tema dinner tu, aku pun google la costume yang sesuai untuk tema ala-ala arab.  Tapi, gambar yang keluar, semua gambar awek ala-ala belly dancer yang nampak pusat tu..

Berbekalkan kemahiran menjahit yang aku ada, aku improvise fesyen tu, jadi muslimah sikit.  So, tak de la nampak pusat tu.. Kalau aku pakai fesyen nampak pusat tu, konfem juling mata bos & office mate aku.. Hihi..

Bermodalkan RM37.40, maka terhasil la costume aku.. Amacam?? ok tak?? Aku beli kain biru tu kat Kedai Kain 1 Malaysia (RM13.50), belly dance belt tu beli kat Mr DIY (RM23.90).  Yang lain-lain tu, pakai apa yang ada je kat rumah.  Renda kat dahi tu pun aku pakai renda langsir je dik non.. hahaha..




Ni contoh baju yang aku 'copy'..




Malam tu jugak, ada pemilihan King & Queen of The Night.  Pemilihan King & Queen dibuat oleh pemilik Villa Warisan yang berdasarkan kreativiti pakaian.  Diulangi ye.. pakaian sahaja.  Mekap.. tak masuk senarai..

Ditakdirkan, rezeki aku malam tu.  So, dapat la title Queen of The Night untuk 1 malam.. Jadi la.. Aku rasa tokey tu pilih aku sebab baju aku lain dari yang lain.  Semua office mate aku pakai jubah & abaya.  Cuma aku sorang je yang pakai seluar ala-ala Alladin malam tu.  Siap dengan belly dance belt yang 'bising' tiap kali aku berjalan..

Tak dinafikan, ramai lagi office mate perempuan yang cantik-cantik macam Puteri Arab.  Tapi since pemilihan untuk kreativiti pakaian, kecantikan paras rupa tu nampanya tak menentukan pemenang..

Aku segan jugak bila menang, sebab aku mekap ala kadar je.. Tak de la nak bermodal & panggil make up artist bagai.. Anyway.. Alhamdulillah, syukur sangat..

Apa-apa pun, secara keseluruhannya majlis berjalan lancar.  Yang paling aku tak sangka, semua pegawai yang datang sangat sporting mengikut tema yang ditetapkan.  Terbaek..



Ini la 'king' aku malam tu.. 



Antara 'Puteri Arab' yang muncul.. 





No comments:

Post a Comment